Better Lifestyle

Orthomoleculaire therapie

Gezonde voeding, voldoende beweging en stressvrij zijn. Dé componenten voor een gezonde levensstijl. Better Lifestyle is gespecialiseerd in stressmanagement op lichamelijk gebied en darmproblemen door middel van orthomoleculaire therapie en ontspannende massages.

  • Last van allergieën of eczeem?
  • Een opgeblazen of borrelende buik?
  • Een vermoeid lichaam of hoofd?
  • Gespannen spieren?
  • Onverklaarbare klachten?

Een vaak gehoorde klacht is dat de huisarts of het ziekenhuis vaak niets kunnen vinden, terwijl er wel degelijk wat aan de hand is. Een orthomoleculair therapeut kan vaak het probleem oplossen. Waarom is dat?

Een orthomoleculair therapeut leert dat orthomoleculaire geneeskunde gebruik maakt van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dit gaat met behulp van alle benodigde bouwstoffen en de juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang. Hiervan gaat een sterk preventieve en curatieve werking uit. Orthomoleculaire therapie kan een interventie zijn op het hormonale vlak, op het niveau van de neurotransmitters, het spijsverteringskanaal, de darmflora, de bloedsuikerspiegel, het immuunsysteem, het bewegingsapparaat, maar ook op de psyche van de mens.

Orthomoleculaire therapie en epigenetica

Wanneer je deze kennis mixt met epigenetica (bestudeert de invloed van de omkeerbare veranderingen in de functie van de genen) resulteert dit in een gereedschapskist vol met tools voor de therapeut. Bepaalde factoren zoals voeding, emoties en beweging brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid.

Heb jij last van één van bovenstaande klachten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek waarin we kunnen bekijken of orthomoleculaire therapie iets voor jou is.