De huid

Je zou het niet zeggen, maar onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het weegt gemiddeld 15 kg met een oppervlakte van bijna 2 m2. 

De belangrijkste functie van de huid is de bescherming van ons lichaam. Naast bescherming is de huid een graadmeter van onze gezondheid. Maar ook heeft de huid een uitscheidingsfunctie, warmteregulatie, het is een gevoelszintuig, in de huid wordt vitamine D aangemaakt en nog veel meer.

De huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en de onderhuid (subcuteanous tissue)

Elke huid is anders. Daarnaast varieert de huidconditie met het jaar, de seizoenen en soms zelfs met de dag. In de herfst voelt je huid vaak droger aan door de wind, regen, kou en verwarming. Met de vriskou in de winter worden ook je handen droger of krijgen kloofjes, waardoor ze extra verzorging nodig hebben. Andere factoren, zoals stress, milieuverontreiniging, voeding en hormonen hebbn ook invloed op de huid. Wil je met huidverzorgingsproducten echt goede resultaten bereiken, dan is de bepaling van het huidtype belangrijk.

Wat is belangrijk voor een gezonde huid?

Er bestaan diverse huidproblemen cq aandoeningen waar zeker iets aan gedaan kan worden. Denk aan acné, rosacea, pigmentvlekken, droge huid, enzovoort. Met natuurlijke huidverzorgingsproducten kun je veel doen. Maar vergeet niet dat een mooie huid van binnenuit komt. Dus een gezonde leefstijl is ook erg belangrijk om er goed uit te zien.

Better Lifestyle zal altijd in overleg samen met jou op zoek gaan naar wat er écht nodig is op het gebied van: zowel de uitwendige als innerlijke mogelijkheden die direct leiden tot verbetering van je huidconditie.

Meld je aan voor de cursus Voeding

Graag zou ik de volgende informatie van je ontvangen

Meld je aan voor de Masterclass

Graag zou ik wat gegevens van je willen ontvangen zodat ik weer wie er komt