Over Judith

Voedsel en voornamelijk heerlijk klaargemaakt is al van jongs af aan een passie. Ik heb het van mijn vader want die stond altijd in de keuken de mooiste gerechten in elkaar te zetten. Een glaasje wijn erbij was al een gewoonte toen ik 6 jaar oud was.

Niet zo verwonderlijk dat ik na de middelbare school naar de Hotelschool ging. Via een enorme omweg is voeding toch uiteindelijk mijn beroep geworden. Ik geloof echt dat voeding een heel krachtig iets is als je het hebt over gezondheid.

Een haat-liefde verhouding met voeding is mij wel bekend. Enerzijds is voeding heerlijk en kan je er niet genoeg van krijgen en aan de andere kant moet je toch wel opletten wat je eet. Zo is bijvoorbeeld de Mediterraanse keuken erg gezond omdat er veel olijfolie en verse groenten wordt gebruikt en anderzijds is de Franse keuken vol met zwaardere voedingsmiddelen waardoor je snel wat dikker wordt.

Een balans vinden is natuurlijk het keyword.  Met verstand gezond zijn!

Over de jaren heen heb ik wel geleerd dat iedereen een eigen voedingspatroon heeft, zoals iedereen een eigen vingerafdruk heeft. Wat voor de een fantastisch werkt kan voor een ander ziekte opleveren. Ik vind het fantastisch om de puzzel op te lossen, wat jij wel en wat niet kunt eten. Hoe complexer, hoe leuker. Daarom ben ik ook orthomoleculaire therapie gaan studeren, je bent met niets anders bezig dan complexe vraagstukken.

Mocht je zelf nog niet het ideale eetpatroon hebben gevonden, kom een keer langs en we bespreken de mogelijkheden.